torstai 20. helmikuuta 2014

Oho, töitä tiedossa!

Edellisessä postauksessani mainitsin haussa olevien paikkojen vähyydestä ja tulevaisuudennäkymien kurjuudesta. Tuolloin tammikuun puolessa välissä laitoin hakemuksia viiteen paikkaan, suunnitelmana lähettää joka päivä muutama hakemus. Noista viidestä hakemuksesta yksi oli avoin, yksi sellainen johon en kuvitellut olevan mitään saumaa, yksi sellainen, johon olisin ollut "ylipätevä" ja kaksi sellaista mihin olisi voinut olla realistiset mahdollisuudet. Yllättäen sain haastattelukutsun jopa kolmeen noista paikoista, niihin kahteen potentiaaliseen ja sitten siihen, johon en kuvitellut olevan mitään saumaa.

Koko tammikuun lopun ja helmikuun alun juoksin haastatteluissa ja jatkohaastatteluissa. Lopulta tuon mahdottoman paikan haastiksen jälkeen sain puhelun, että paikka on mun jos vaan sen haluan. Eilen kävin allekirjoittamassa sopimuksen. Kyseessä on puolen vuoden määräaikainen vuorotteluvapaan sijaisuus ja homma on tosiaan mulle todella haastavaa ja joudun opettelemaan todella paljon uutta asiaa. Täysin oman mukavuusalueeni ulkopuolella siis, mutta toisaalta myös sellainen paikka joka tulee opettamaan mulle paljon uutta. Syksyllä on mahdollista saada jatkoa jos talossa avautuu jotain sopivaa, mutta pelkästään puoli vuotta on mulle kuitenkin ihan pitkä työsuhde.

Suunnitelmissa on saada tämän puolen vuoden aikana maksettua pois kaikki osamaksut, tili-laskut ja luottokorttilaskut. Kesällä alkaa tosiaan opintolainan lyhennykset, ja siihen mennessä kaikki muut velat olisi hyvä saada nollaan. Puoli vuotta on onneksi nykyisen lainsäädännön mukaan juuri siinä rajalla, että työttömyyskassan työehtokin täyttyy, ja vaikken siis saisikaan jatkosopparia syksyllä saisin kuitenkin jo ansiosidonnaista.

Elämme siis jännittäviä aikoja ja tällä hetkellä tulevaisuuskin alkaa näyttää jo melko valoisalta!

2 kommenttia:

 1. Onnittelut!
  Asioilla on tapana järjestyä. Onneksi :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon!!!
  Nuo määräaikaisuudet voi olla se sopiva varvas oven välissä, ja talon sisällä voi sitten ehkä tulla muuta. Ja jos ei muuta, tulee ansioluetteloon työkokemusta!!
  Hyvä vaan, jos työ haastaa sinut opettelemaan uutta - saat kasvatettua myös osaamisportfoliotasi :)

  VastaaPoista

Sana on vapaa.

(Pidätän oikeuden poistaa spämmi-viestit ja ignorata kettumaisuudet.)