tiistai 5. helmikuuta 2013

Blogihaaste

Olin saanut yllättäen ja huomaamattani blogihaasteen Katariinalta, joten vastaanpa tähän nyt näin todella muodikkaasti monta viikkoa myöhässä!

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on   
alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.


11 asiaa minusta

1. Harrastin lapsena paljon urheilua. Pelasin monta vuotta jalkapalloa, kuuluin pesiskerhoon, harrastin yleisurheilua (pikamatkat ja kuula olivat vahvuuksiani, vaikkein koskaan pärjännytkään hyvin oman koulun ulkopuolella.) Kokeilin myös sählyä, sirkuskoulua ja suurinpiirtein mitä tahansa mihin annettiin mahdollisuus. Nykysin en harrasta mitään ryhmässä, ja juuri ja juuri saan itseni liikkeelle edes yksin.

2. Olen teini-iästä lähtien rakastanut Ristoranten Mozzarella-pizzaa ja olen syönyt niitä valehtelematta satoja elämäni aikana. Mikään muu ruoka ei ole herättänyt samanlaista kiintymystä ja kyllästymättömyyttä.

3. Olin nuorena hyvä koulussa ja minulle oli tärkeää saada hyviä numeroita. Yläasteen loppuun saakka keskiarvoni oli ysin luokkaa melko vaivattomasti - riitti kun kävin tunneilla ja tein läksyt sinne päin. Lukion ensimmäisellä luokalla en paljon muuta tehnytkään kuin läksyjä ja kokeisiin valmistautumista, todistus oli täynnä kymppejä ja ysejä ja burn out valmis. Alamäki alkoi ja kirjoitusten koittaessa oli hyvä jos viitsin kirjat avata. Tästä motivaatiopulasta kärsi lähinnä reaalit jotka olivat viellä ykkösellä kympissä, mutta jotka onnistuin saamaan läpi vain C:nä ja B:nä.

4. Työttömyyden myötä olen miettinyt todella paljon menneisyyttäni ja lipunut todella paljon takaisin vanhoihin ajatusmalleihini. Mikä on huono asia.

5. Musiikki on aina ollut todella tärkeää minulle, vaikken koskaan olekaan itse ollut musikaalinen.

6.Nykyinen avomieheni on myös ensimmäinen "oikea" poikaystäväni, jonka tapasin siis ollessani vasta 23-vuotias. Sitä ennen olin vahvasti sitä mieltä etten tulisi koskaan ajautumaan vakavaan parisuhteeseen, ja itseasiassa olen edelleen sitä mieltä, että jos nykyinen suhde syystä tai toisesta kariutuu, en varmaankaan tule koskaan uutta suhdetta hankkimaan.

7. Minulla on kaksi pikkusiskoa, jotka ovat minulle tärkämpiä kuin suunnilleen kukaan muu maailmassa (vaikka luulenkin etteivät he sitä itse oikein sisäistä.) Olen kolmesta tyttärestä vanhin ja molemmat siskoni ovat itseäni huomattavasti nuorempia (nuorin syntyi 9 vuotta minun jälkeeni.) Olen aina tuntenut olevani siskoistani vastuussa, ja siitäkin syystä emme ole samalla tapaa läheisiä kuin sisarukset muuten saattaisivat olla.

8. Minulla on hyvin ristiriitainen suhtautuminen omaan itseeni. Olen samaan aikaan epävarma ja ylpeä. Epävarma ehkä eniten siksi, etten ole kovin viehättävä fyysisesti mutta johtuen myös luonteeni raskaudesta. Olen todella omapäinen ja jyrkkä jos koen että joku yrittää vähätellä minua tai mielipiteitäni. Olen helposti kärsimätön sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät osaa pitää puoliaan ja ovat muuten vain veteliä. Ylpeys on ehkä väärä sana kuvaamaan defenssejäni, jotka suojelevat egoani pirstaloitumasta, mutta joka tapauksessa suojelen oikeuksiani erittäin itsepintaisesti epävarmuudestani huolimatta.

9. Rakastan eläimiä, mutta en voi sallia itseni hankkia lemmikkiä ennenkuin voin olla varma että pystyn huolehtimaan siitä taloudellisesti ja muutenkin.

10. Olen ehdottomasti enemmän introvertti kuin ekstrovertti. Rakastan pitkiä ja syvällisiä keskusteluja kahden kesken, mutta harvemmin jaksan avata suutani isommassa porukassa jossa tulisin todennäköisemmin jyrätyksi karismaattisten osalistujien toimesta.

11. Olen erittäin huono ylläpitämään ihmissuhteita mutta ihastun helposti uusiin ihmisiin (enkä nyt tarkoita romanttisessa mielessä.)

11 kysymystä Katariinalta


1. Miksi päätit aloittaa bloggaamisen?

Näin työtömänä ollessa on niin paljon ylimääräistä aikaa, että ajattelin blogin olevan hyvä tapa sen kuluttamiseen. Kirjoittaminen on myös hyvä tapa purkaa ja jäsennellä ajatuksiaan, ja blogi luo tunnun että kirjoittaa edes kuvitteellisesti jollekin muulle kuin itselleen.

2. Kuinka usein ostat uusia vaatteita?

Riippuu hyvin paljon taloudellisesta tilanteestani. Töissä ollessani saatan ostella useammin vaatteita kaupoista, opiskellessani tai ollessani muuten pienituloisempi saatan kerran pari vuodessa tehdä isomman tilauksen johonkin nettikauppaan johon tilauksen voi maksaa osissa.

3. Paras kauneudenhoito ja/tai hiustuote?

Olen aikamoinen resupekka mitä kauheudenhoitoon tulee. Hiuksiin en käytä mitään muita muotoilutuotteita kuin sattunaista hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja hiusvärejä. Hiukseni ovat suorat ja ulottuvat puoleenväliin lapaluita ja yritän antaa niiden kasvaa vielä jonkin verran. Yleensä se, että "laitan niitä" käsittää vain pesun ja kuivaamisen suoraksi tai vaihtoehtoisesti nutturalle tai letille laittamisen. Hiukseni ovat myös melko paksut ja vahvat, joten myös se vähentää laittamisen tarvetta. Meikkaan silloin tällöin jos on jokin syys näyttää edustavalta, mutta mitään suosikkituotteita ei varsinaisesti ole. Käytän usein dermosilin tuotteita, koska ihoni ei reagoi niihin yleensä negatiivisesti. Mineraalimeikit aiheuttavat minulle usein yllättäviä ihottumia, joten niitä koitan vältellä.

4. Mikä on paras asia, joka tapahtui viime vuonna?

Saimme poikaystävän kanssa yhteisen asunnon joka sopii kummankin budjettiin ja on siisti sekä suhteellisen hyvästä talosta (lapsiperheitä ja lemmikkejä, eli ei kovin kamalaa bilettämistä vkloppuisin mutta ei myöskään joka narahduksesta valittavia kyttääjänaapureita)

5. Mihin sinulla menee liikaa rahaa?

Herkkuihin, jos ihan rehellinen olen. Pystyn melko hyvin pysymään itselleni asettamissa budjeteissa kaiken muun suhteen, mutta herkkuihin menee välillä enemmän kuin olisi suotavaa.

6. Millainen ruoanlaittaja olet?

Luotan usein tuttuun ja turvalliseen ja toisinaan harrastan myös melko kokeellista keittiötä kun tavoite on lähinnä hankkiutua eroon kaappeihin kerääntyneistä jämistä.

7. Mistä ärsyynnyt helpoiten?

Ihmisistä jotka eivät osaa sanoa omaa mielipidettään mistään. On ihan ookoo ettei joka asiaan ole kommentoitavaa, mutta "ihan sama" ja "päätä sä" alkaa korpeamaan kun se on vastaus kaikkeen.

8. Jos elämästäsi tehtäisiin elokuva, millainen se olisi?

Tylsä ja mustavalkoinen.

9. Millainen olisi unelmalomasi?

Rauhallinen, luonnossa, ei liikaa ihmisiä eikä kuumuutta.

10. Minkälainen on hyvä blogi?

Henkilökohtaisesti pidän monipuolisista blogeista joista saa hyvän käsityksen siitä millainen henkilö sanojen takana on. En välttämättä tarvitse kuvia lukemieni tekstien seuraksi, mutta toisinaan ne luovat konkretiaa sanojen taakse. Kaiken kaikkiaan hyvän blogin merkki on se, että jään odottamaan seuraavaa merkintää. Ikään kuin kyse olisi oikeasti tuntemastani henkilöstä ja siitä mitä hänen elämäänsä kuuluu, vaikken edes oikeasti tietäisi miltä hän näyttää saati että kuka hän oikeasti on.

11. Suosikkiharrastuksesi?

Tämä kuulostaa todella säälittävältä, mutta dataus. Jos minulla ei olisi tietokonetta ja pääsyä Internettiin, kuolisin varmaan tylsyyteen. (Tai herra varjele, joutuisin hankkimaan elämän.) Myös lukeminen on henkilökohtaisella tasolla tärkeä harrastus, vaikka en tiedä kuinka paljon se nyt harrastukseksi lukeutuu.

Ja nyt aio olla tylsimys ja jättää omat kysymykseni kirjoittamatta, jos ei muuten niin johtuen siitä etten edes tiedä kenet haastaisin (eikö kaikki ole tähän jo vastanneet?)

11 kysymystä minulta
 1. Mikä on tärkein lapsuusmuistosi?
 2. Kuinka usein käyt elokuvissa/teatterissa/konserteissa?
 3. Millainen ystävä koet olevasi?
 4. Missä olet viettänyt elämäsi parhaan loman?
 5. Kuka on elämäsi tärkein henkilö?
 6. Haluatko joskus hankkia lapsia?
 7. Olitko vaikea tapaus teini-ikäisenä?
 8. Minkä asian suhteen olet intohimoinen? (harrastus, aihe, etc)
 9. Milloin olet ollut eniten peloissasi?
 10. Oletko koskaan rikkonut lakia, edes näennäisesti?
 11. Mikä olisi unelma-ammattisi?

Ja haastehan lähtee nyt sitten kuitenkin ainakin yhdelle henkilölle, mutta käytännössä kuka tahansa saa käydä poimimassa kysymykset ja laittaa haasteen omassa blogissaan eteenpäin! Jos jollekin sattuu tarttumaan mukaan niin jättäkääpä toki kommentteihin linkki omiin vastauksiinne.

Haastetut: Bompula

2 kommenttia:

 1. Heheh, haasta mut niin joudut/saat kehitellä kysymyksiä ajankuluks :D

  VastaaPoista

Sana on vapaa.

(Pidätän oikeuden poistaa spämmi-viestit ja ignorata kettumaisuudet.)