tiistai 8. tammikuuta 2013

Ei ole hyvä olo tällä luuserilla

Asiat eivät etene ja olo on niin uskomattoman turha ja tavoitteeton. No joojoo, tavoite on tietenkin saada töitä ja sitä tavoitellaan lähettämällä hakemuksia ja kehittämällä itseään, mutta kun se tuntuu niin helvetin epätoivoiselta ja turhalta. Ei ole hyvä tunne kokea oloaan hyödyttömäksi.

On ihan eri asia olla lomalla joutilas kuin kroonisesti toimeton. Kun mun olemassaololla ei ole mitään merkitystä, on aika vaikea olla onnellinen.

Oma vika tietenkin kun en ole töitä saanut, mutta eipä se syyllisen löytäminen mitenkään oleellisesti helpota sitä olemisen vaikeutta.

Joskus kun olin opiskelija ja tunteja oli viikossa muutama hassu ja vapaa-aikaa vaikka muille jakaa, ajattelin ettei mulla ainakaan tekisi tiukkaa elää näin, ilman vastuuta ja velvollisuuksia, mutta miten väärässä mä olinkaan. Olishan se kiva jos olis pankkitilillä pari miljoonaa eikä tarvitsisi miettiä keneltä seuraavaksi lainaisi vuokrarahat, mutta tämä kaiken yllä leijuva huoli ja pelko imee kaiken positiivisen niistäkin asioista joista ennen nautti.

Asiaa ei tietenkään auta se, että kuukauden sisään lähipiiristä on sisemmiltä ja ulommilta renkailta joutunut ihmisiä sairaalaan ja kuollut.

Olen elämässäni kokenut todella masentuneita jaksoja, enkä vielä ole tällä kertaa niin pahoinvoiva. Mutta aika kauan on siitä kun asiani olisivat olleet näin huonolla jamalla käytännön ja henkisenkin puolen kannalta.

4 kommenttia:

 1. Hei! löysin sattumalta blogisi, ja mietin että oletko harkinnyt työkkärin työelämävalmennusta? Loistava väylä löytää töitä ja saada työkokemusta! Antaa sitä valoa arkeen - nuo asiat joista kirjoitat tuntuu niin tutuilta kun omassa elämässä on joutunut niitä miettimään myös. minä löysin tien pois tuosta tilanteesta juuri ton tevin avulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä miettinyt tuota teviä, mutta tilanne on tällä hetkellä se ettei mulle ole myönnetty oikeutta työmarkkinatukeen puttuvien todistusten takia (nyttemmin olen ne toimittanut, mutta käsittely aika on kuulemma tällä hetkellä kuutisen viikkoa). Enkä edes minä ole valmis tekemään töitä täysin palkattomana, eli tuota teviäkin harkitsisin vasta sitten kun vähintään työmarkkinatuki on myönnetty.

   Poista
 2. lisään muuten vielä sen, että tevissä ollessa sen työmarkkinatuen saattaa saada korotettuna, ja siihen ei vaikuta esim puolison tulot tai muut!

  VastaaPoista
 3. Muutama päivä sitten Keskisuomalaisessa (olinhan ymmärtänyt oikein, että asut Jyväskylän seudulla???), oli juttua yrityksistä, jotka ovat palkanneet ja palkkaavat jatkossa uusia työntekijöitä Jyvässeudulla. Käsittääkseni yrityksistä on tulossa joku juttusarja... Niistähän voisi lähteä kyselemään suoraan, sen enempiä odottelematta työpaikkailmoituksia...?

  Terkuin, Kirsi

  VastaaPoista

Sana on vapaa.

(Pidätän oikeuden poistaa spämmi-viestit ja ignorata kettumaisuudet.)