lauantai 29. joulukuuta 2012

Parempi keho, parempi mieli

Minä en ole lihava, en läski, en ylipainoinen, en hautautunut rasvaan enkä muutenkaan terveydelle haitallisen painoinen. Minä olen vain löysä, ryhditön, kankea ja huonokuntoinen. Olen jatkuvasti väsynyt, hengästyn rappusissa, kauppakassien kantaminen kotiovelle saa käsivarret spagetiksi enkä halua katsoa olemustani peilistä. Olen siis ryhtiliikkeen tarpeessa, ja mikäs sen parempi tapa lähteä kroppaa rääkkäämään kuin vuodenvaihteessa. En lupaa laihtua, en lupaa juosta maratonia, en lupaa olla syömättä herkkuja koko vuoteen. Lupaan yksinkertaisesti parantaa.

Lupaan yrittää syödä vähemmän herkkuja, lupaan yrittää käydä useammin lenkillä kuin viime vuonna, lupaan yrittää tuntea oloni paremmaksi vanhoissa farkuissa. Amerikkalaiset tykkäävät heitellä ilmoille sloganeita, ne tykkää asenteesta, että joko onnistut tai epäonnistut, että yrittämisellä ei ole mitään väliä jos ei lopputulos ole haluttu. Onneksi minä en ole amerikkalainen vaan suomalainen, ja uskon siihen että parhaani tekemällä voin saavuttaa henkilökohtaisella tasolla parhaat mahdolliset tulokset.

En aio liittyä alkuvuonna kuntosalille, en aio ostaa uusia lenkkivaatteita enkä liittyä millekään verkkosivustolle kaloreita laskemaan. Aion käydä kävelemässä ulkona samat lenkkarit jalassa kuin viime vuonnakin, aion jumpata olohuoneessa ainakin kerran viikossa, aion hillitä herkkujen syömistä ja syödä enemmän kasviksia. Aion juoda enemmän vettä ja kuunnella enemmän kropan tarpeita. Suklaapatukka ei ole ainoa vastaus mielitekoihin, eikä sipsipussikaan. Joskus se keho voi oikeasti kaivata enemmän vaikka tonnikalaa tai omenoita.

2 kommenttia:

 1. Hyvä asenne sinulla! Pienet jutut ratkaisevat usein kaikkein eniten. Mulle ainakin tuo veden juominen on ollut ihmeen vaikeaa. Tuntuu typerältä opetella sitä aikuisiällä, mutta minkäs teet :-D

  Mulla olisi sinulle haaste: http://katastrofinkeskella.blogspot.fi/2013/01/eka-blogihaasteeni.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenpas ajoissa liikkellä, on jotenkin mennyt kokonaan ohi tämä kommentti! Mutta kiitos haasteesta, taidanpa ottaa sen vastaan.

   Poista

Sana on vapaa.

(Pidätän oikeuden poistaa spämmi-viestit ja ignorata kettumaisuudet.)